reklama

wtorek, 1 kwietnia 2014

Jajka faszerowane łososiem i chrzanem

Na zbliżającą się Wielkanoc - ale oczywiście nie tylko ;) - przepis na jajka faszerowane chrzanem i łososiem wędzonym

jajka faszerowane łososiem
SKŁADNIKI 

8 jajek
100g wędzonego łososia
2 łyżeczki masła
3 łyżeczki chrzanu
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz, pieprz cytrynowy 




Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu i obraniu  kroimy wzdłuż na połówki. 
Żółtka przekładamy do miski i ucieramy z masłem, majonezem i chrzanem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Siekamy drobno łososia i szczypiorek (zostawiamy po trochu do dekoracji).
Napełniamy jajka farszem i chłodzimy pół godziny w lodówce. Przed podaniem dekorujemy  szczypiorkiem i małymi paseczkami łososia. Oprószamy pieprzem cytrynowym.
 

jajka faszerowane chrzanem

Wielkanocne Smaki - edycja IV Wielkanocne Smaki - edycja IV

1 komentarz:

  1. Bardzo fajny pomysł! Kradnę na święta! :) Ale w zamian polecam mój przepis na pastę z jajek: http://japiernicze-biegam-i-jem.blog.pl/2014/02/07/nie-tylko-chleb-sola-zycia-twego-a-wiec-prosze-zrob-paste-do-niego/

    OdpowiedzUsuń