czwartek, 29 maja 2014

Grillowana pierś z kurczaka z serem feta

Z serii dań błyskawicznych - grillowany kurczak z fetą - szybko i przepysznie - a do tego naprawdę dziecinnie proste :)

SKŁADNIKI 


kyrczak z serem feta
piersi z kurczaka (tyle ile potrzebujemy :))                                   
feta - po grubym plastrze (ok.40g) na każdą pierś
sok z cytryny
sól
pieprz
papryka słodka
majeranek (lub inne ulubione zioła)
oliwa z oliwek  


PRZYGOTOWANIE
pierś z kurczakaPiersi myjemy i usuwamy tłuszcz i błony . Lekko rozklepujemy. Skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem, papryką
i ziołami. Skrapiamy oliwą z oliwek. 
Możemy dodać więcej oliwy i marynować - jeśli mamy trochę czasu do grilla w ogrodzie - lub też przygotowywać bezpośrednio :) Grillujemy z dwóch stron - na grillu lub patelni grillowej , czy też w piekarniku - aż mięso będzie upieczone. Na gorącym kurczaku kładziemy grube plastry fety, możemy  lekko rozgnieść ser widelcem .  Podajemy z czym lubimy :) Najlepiej z sałatami. Pyszne danie gotowe. 

SMACZNEGO !!!

kurczak grillowany

 


3 komentarze:

  1. Oj to coś dla mnie, uwielbiam kurczaczka i ser feta :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. super smaczne mięsko na obiadek :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. hmmmm puchotka musi być, trzeba spróbować na najbliższym grilu
    www.odkurzacze.elk.pl

    OdpowiedzUsuń