reklama

czwartek, 11 grudnia 2014

Meksykańska gorąca czekolada z chili

Pyszna, rozgrzewająca czekolada na gorąco na długie zimowe wieczory :)

czekolada 
SKŁADNIKI

1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
tabliczka gorzkiej czekolady
szczypta chili
pół łyżeczki cynamonu



czekolada 


PRZYGOTOWANIE

Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
W rondlu podgrzewamy mleko z kremówką- uważamy , by nie zagotować.
Wrzucamy do garnka czekoladę (zostawiając trochę do ozdoby). Ciągle mieszając doprawiamy chili i cynamonem. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Rozlewamy do (najlepiej ogrzanych) filiżanek. Posypujemy pozostałą czekoladą i delektujemy się pyszną, aromatyczną, rozgrzewającą
gorącą czekoladą :)

czekoladaczekolada



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz