poniedziałek, 1 grudnia 2014

Pasta jajeczna ze szprotkami

Pasta z jajek i szprotek - prosta i smaczna
Dobry sposób na przemycenie rybek dzieciom  :)

pasta 

SKŁADNIKI
6 jajek
1 puszka szprotek w oleju (ok.170g)
pęczek koperku
2-3 łyżki majonezu
pieprz
pół pęczka szczypiorku




pasta 
PRZYGOTOWANIE

Jajka gotujemy na twardo. Szprotki odsączamy z zalewy. Miksujemy rybki razem z jajkami i majonezem. Doprawiamy pieprzem i dorzucamy posiekany koperek. Smarujemy pieczywo masłem i pastą i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)


Szukasz blendera ręcznego?  - TUTAJ - KLIK! duży wybór!
pasta
szprotki
pasta




8 komentarzy:

  1. Zdrowa i na pewno pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię pasty do chleba - wszelkie :)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Proponowałabym do tego jeszcze kiszonego ogórka;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak kiszony jest dobrym dodatkiem, koperku nie miałem a rośnie u nas w Kalifornii lubczyk więc użyłem zamiast koperku i pasta wyszła b. smaczna!

    OdpowiedzUsuń
  5. O super pomysł, cieszę się, że smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mozna dodac makreli wedzonej zamiast szprotek?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oczywiście, że tak :) jeśli pasta była by za sucha, można dodać 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek :) pozdrawiam

      Usuń