środa, 17 grudnia 2014

Śledzik na raz, czyli tatar ze śledzia na krakersach

Prosta, szybka i smaczna przekąska dla miłośników śledzia :)

SKŁADNIKI
śledź1 opakowanie krakersów
5-6 filetów śledziowych w oleju z cebulą
kilka kawałków papryki konserwowej
2-3 korniszony
kilka marynowanych grzybków
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
kilka liści sałaty lodowej
świeżo mielony pieprz kolorowy

PRZYGOTOWANIE
sałtka za śledzi Śledzie i cebulkę odsączamy na papierowym ręczniku.
Filety kroimy w kostkę, cebulkę drobno siekamy. Dodajemy pokrojone grzyby, paprykę i korniszony. Mieszamy i dodajemy majonez i śmietanę. Doprawiamy zmielonym pieprzem.



Na krakersach układamy porwane kawałki sałaty i śledziowego tatara.
Pyszny śledzik na raz gotowy :)

Zamiast krakersów możemy wykorzystać pokrojony pumpernikiel :)
Smacznego !

śledzie przepis

śledzie
śledzie

   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz