reklama

wtorek, 16 grudnia 2014

Świąteczne Rafaello

Pyszne kokosowe kulki rafaello z białej czekolady - w wydaniu świątecznym - z dodatkiem skórki pomarańczowej :)

SKŁADNIKI

300g białej czekolady
3 łyżki mleka
1/2 szklanki cukru pudru
100g masła
2 łyżki kandyzowanej skórki
pomarańczowej
150g wiórków kokosowych





PRZYGOTOWANIE
Masło ucieramy z połową cukru. Czekoladę z mlekiem roztapiamy na parze. Dodajemy masło z cukrem, połowę wiórków i kandyzowaną skórkę. 


 
Mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 45 minut,aż masa zgęstnieje. 



Formujemy kulki wielkości orzecha i obtaczamy je w pozostałych wiórkach wymieszanych z cukrem pudrem. Ponownie schładzamy - aż stwardnieją - około godzinę. 
Pyszne kokosowe trufle gotowe.
Smacznego :)


rafaello

rafaello






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz