Mini tarty ze szparagami, czyli szparagi na cieście francuskim
Pyszne mini tarty z ciasta francuskiego. Szybkie i smaczne danie dla miłośników szparagów :)
SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko 4 plastry szynki długo dojrzewającej pęczek zielonych szparagów 4 łyżki tartego twardego sera
PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie dzielimy na 4 części. Wszystkie boki zawijamy do środka na ok.1cm) tworząc mały rant. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Układamy plasterki szynki. Szparagi myjemy, obieramy do 1/3 wysokości. Układamy na szynce i posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem). Zapiekamy przez 15-20 minut - do zrumienienia ciasta. Smacznego :)
Nie przepadamy za ciastem francuskim
OdpowiedzUsuńMy wręcz przeciwnie :)
UsuńGosiu pyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńDzięki Beatko :)
UsuńSzparagi w modzie :) Ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń