poniedziałek, 25 maja 2015

Pstrąg łososiowy w maśle estragonowym z grillowanymi warzywami

Pyszny, lekki i obiad: grillowany pstrąg łososiowy ze szparagami, cukinią i papryką. Masło estragonowe dodaje mu delikatności i niezwykłego aromatu :)

SKŁADNIKI (na 4 porcje)
pstrąg
500-600 g płata pstrąga łososiowego
4-5 łyżek masła
4 łyżki posiekanych listków estragonu
łyżeczka soku z cytryny
pęczek zielonych szparagów
1 średnia cukinia
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
sól
pieprz

PRZYGOTOWANIE
grillowane warzywaZ ryby usuwamy skórę i ewentualnie ości. Kroimy na cztery kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Masło roztapiamy, dodajemy estragon, szczyptę soli i sok z cytryny. Szparagi obieramy do 1/3 wysokości. Papryki kroimy w paski. Cukinię za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w paski (solimy). Grillujemy rybę (polewając z każdej strony masłem estragonowym) i warzywa, przewracając kilkukrotnie  przez kilkanaście minut. Smacznego :) 

 
cukiniagrillowane szparagi
grill

ryba






 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz