reklama

środa, 10 czerwca 2015

Cukinia faszerowana mozzarellą i łososiem z warzywami

Uwielbiam połączenie cukinii z łososiem. Do tej pory była to zwykle cukinia grillowana. Tym razem pomyślałam, że można by moje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę i warzywa i wyszło naprawdę pyszne danie. Polecam - wypróbujcie ten przepis.

SKŁADNIKI ( na 4 porcje - 1 porcja - 2 łódeczki - tylko 306 kcal)
cukinia
4 niewielkie cukinie 
150g łososia wędzonego 
(na zimno)
2 kulki mozzarelli
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1 duży pomidor
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
bazylia
oregano

PRZYGOTOWANIE

nadziewana cukinia
Cukinie myjemy, odcinamy końce i przekrawamy wzdłuż na połówki. Wydrążamy miąższ.
Mozzarellę, łososia i warzywa kroimy w małą kostkę i mieszamy w misce. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Napełniamy cukinie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.
Zapiekamy przez 20-30 minut. Smacznego :) 


cukinia faszerowana warzywami
cukinia faszerowana mozzarellą
Porcja dla 1 osoby - 2 łódeczki cukinii - 306 kcal
- białko - 23,7
- tłuszcz - 18,2
- węglowodany - 16,1 g
- błonnik - 4,75

Zapraszam na fanpage na FB   oraz Instagram

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz