reklama

czwartek, 18 czerwca 2015

Grillowane pieczarki faszerowane

Świetne pieczarki faszerowane z grilla  - alternatywa dla typowych dań grillowych :)
Oczywiście można je również upiec w piekarniku (15-20 min. w 200 stopniach)

SKŁADNIKI
grillowane pieczarki
400g dużych pieczarek
(najlepsze z Lidla - bardzo duże
do grillowania właśnie)
1 dymka
3 plasterki szynki
1/2 kulki mozzarelli
(lub 70g sera żółtego)
sól, pieprz
oliwa z oliwek
szczypta chili
(lub oliwa z ostrą papryczką)
kilka listków sałaty

PRZYGOTOWANIE
Pieczarki obieramy. Odrywamy nóżki. Dymkę siekamy (zostawiamy trochę szczypiorku do ozdoby). Na odrobinie oliwy smażymy dymkę, pokrojone nóżki pieczarek i szynkę. Po paru minutach zdejmujemy z patelni. Dodajemy drobno pokrojony ser, doprawiamy solą, pieprzem 
i odrobiną chili (lub ostrą oliwą). Pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Następnie nadziewamy farszem i grillujemy do momentu, aż ser w farszu się rozpuści.
Podajemy na liściach sałaty i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :)

pieczarki nadziewane
pieczarki z szynką




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz