reklama

środa, 1 lipca 2015

Grillowany ananas

Pyszny pomysł na deser z grilla - ananas grillowany - karmelizowany z cynamonem.
Niebo w gębie - polecam :)

ananasSKŁADNIKI

1 duży świeży ananas
1 mała puszeczka mleka kokosowego
(165 ml)
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki mielonego cynamonu
1 łyżka oleju



PRZYGOTOWANIE
grillowane owoceAnanasa obieramy i kroimy w plastry grubości 1 cm. Wykrawamy twarde środki. 
Mleko kokosowe przelewamy do miseczki. Cukier mieszamy w misce z cynamonem. 
Plastry ananasa "panierujemy" - zamaczając najpierw w mleku, a potem w cynamonowym cukrze. Grilla rozgrzewamy i smarujemy olejem. Pieczemy z każdej strony po kilka minut, aż ananas ładnie się skarmelizuje.   
SMACZNEGO :)

ananas grillowany
ananas w karmelu




 

9 komentarzy:

  1. nie jadłam grilowanego ananasa, musze spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takiego ananasa:)
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm póki co jadłem tylko grillowane banany:)

    OdpowiedzUsuń
  4. A mogę grillować ananasa z puszki?

    OdpowiedzUsuń
  5. takiego ananasa jeszcze nie probowałam

    OdpowiedzUsuń