reklama

piątek, 12 lutego 2016

Ciasto bananowe z orzechami (wersja FIT)

Pyszne , mega szybkie i w odchudzonej wersji - czyli FIT bananowe ciasto z orzechami :)

ciasto z orzechamiSKŁADNIKI
3 dojrzałe banany
2 jajka
4 łyżki oleju kokosowego
1,5 szklanki mąki żytniej razowej
1/2 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich


PRZYGOTOWANIE
W dużej misce łączymy suche składniki czyli mąkę,cukier i proszek do pieczenia. 
W drugiej rozgniatamy widelcem banany, dodajemy olej i jajka, mieszamy. Dodajemy "mokre" składniki do suchych i dokładnie mieszamy. Na koniec wsypujemy siekane orzechy. Mieszamy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut (z termoobiegiem). Po upływie 30 minut przykrywamy wierzch folią aluminiową. 
Smacznego :)

banany


orzechowiec



Zapraszam na fanpage na FB  oraz Instagram



8 komentarzy:

  1. Na pewno bardzo smaczne. I Fit więc biorę w ciemno.

    OdpowiedzUsuń
  2. 4 łyzki oleju po rozpuszczeniu czy prosto ze sloika? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super przepis, ciasto zrobiłam i na pewno będę robić je często :)

    OdpowiedzUsuń
  4. a można dodać miodu zamiast cukru? a jeśli tak, to jaką ilość?

    OdpowiedzUsuń
  5. Też jestem ciekawa czy zamiast cukru miód??? I ile???

    OdpowiedzUsuń
  6. A mi wyszedl zakalec i zastanawiam się co było przyczyną?!

    OdpowiedzUsuń