Świetnie sprawdzi się jako przekąska, śniadanie lub kolacja.
SKŁADNIKI (na 2 bułki paluchy)

mała cukinia
1/2 słoiczka suszonych pomidorów
1/2 kulki mozzarelli
świeża bazylia
sól
ostra papryka
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Bułki przekrawamy wzdłuż i na połówki, Grillujemy skropione oliwą lub przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy.
Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie paski,które grillujemy na patelni grillowej/grillu (lub smażymy) pokropione oliwą i lekko posolone.
Układamy cukinię na każdej ćwiartce bułki. Dodajemy po 2 plasterki suszonych pomidorów.
Mozzarellę ścieramy na tarce i posypujemy bruschetty. Przyprawiamy szczyptą papryki i ozdabiamy świeżymi listkami bazylii. Smacznego :)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz