środa, 2 marca 2016

Omlet ze szpinakiem, fetą i oliwkami

Wiecie już, że jestem wielką fanką wytrawnych omletów na śniadanie :)
Dzisiaj proponuję Wam omlet ze szpinakiem, fetą i czarnymi oliwkami.
Pysznie i zdrowo od samego rana :)

omlet

SKŁADNIKI 
(dla 1 osoby - 310 kcal)
1 garść szpinaku
2 jajka
20 g fety
mała garść (20g) czarnych oliwek
pieprz 
zioła prowansalskie
1 łyżeczka masła



PRZYGOTOWANIE
Szpinak myjemy i siekamy drobno. Podsmażamy na małej patelni na maśle.
Jajka roztrzepujemy i doprawiamy pieprzem i ziołami  - sól nie będzie potrzebna, gdyż słoność nada feta. Ser kroimy w kosteczkę, oliwki w plasterki.
Zalewamy szpinak jajkami, osypujemy serem i oliwkami. Smażymy chwilę na średnim ogniu, aż trochę się zetnie, po czym przykrywamy do całkowitego ścięcia. Smacznego :)

szpinak
omlet z fetą i szpinakiem





3 komentarze: