reklama

sobota, 14 maja 2016

Lemoniada z rabarbaru

Orzeźwiająca, wiosenna i pyszna oczywiście lemoniada rabarbarowa - świetnie gasi pragnienie w coraz to cieplejsze dni :)


lemoniada

lemoniada z rabarbarem 
SKŁADNIKI
1 kg rabarbaru
1,5 l wody
5 łyżek brązowego cukru
sok z 1 dużej cytryny (lub 2 małych)
listki mięty 
lód



 
PRZYGOTOWANIE
Rabarbar myjemy i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 5 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Przecedzamy, dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Podajemy z lodem i listkami mięty. 

Smacznego :) 


rabarbar


                                                                 Na zdrowie !!!

fit


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz