reklama

poniedziałek, 6 czerwca 2016

Razowy makaron z fetą, szparagami i pomidorkami

Pyszny, szybki przepis na obiad w gorący dzień - lekki makaron z dodatkiem warzyw i fety sprawdzi się wyśmienicie :)

SKŁADNIKI 
(dla 1 osoby - 457 kcal)
75 g razowego makaronu
(u mnie świderki - szklanka)
3 sztuki zielonych szparagów
5 pomidorków koktajlowych
łyżka oliwy 
30 g sera feta
sól, pieprz
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki oregano

PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy.
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i kroimy na 4 części. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut. Dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe - na 1-2 minuty - by się zagrzały. Następnie wrzucamy makaron i mieszamy całość. Doprawiamy ziołami i solą.
Przekładamy na talerz, dodajemy fetę pokrojoną w kostkę i oprószamy pieprzem. 
Smacznego :)  


 
Porcja makaronu - 457 kcal
- białko - 17 g
- tłuszcz - 18 g
- węglowodany - 57 g
- błonnik - 8 g 

Zapraszam na fanpage na FB   oraz Instagram

2 komentarze:

  1. Ten obiad ma wszystko co lubię w jednej potrawie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tej porze roku też kocham te składniki <3

      Usuń