Bardzo letnia - spróbujcie - sprawdzi się jako samodzielne danie lub dodatek do mięs - na przykład z grilla :)

150 g obranego arbuza bez pestek
1 garść rukoli (20 g)
1/2 obranego awokado
30 g sera feta
1 łyżeczka oliwy
sok z cytryny
świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
Arbuza, awokado i fetę kroimy w kostkę. Mieszamy z rukolą, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy pieprzem. Smacznego :)
Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!
1 porcja - 290 kcal
- białko- 7,4 g
- tłuszcze - 22,1 g
- węglowodany- 18,6 g
- błonnik - 3,1 g
Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
290 to jest trochę kalorii a niby owoce :) pzdr
OdpowiedzUsuńSuper sałatka, lekka i zdrowa
OdpowiedzUsuń