reklama

wtorek, 13 września 2016

Omlet z grzybami i mozzarellą

Jako fanka omletów  i gotowania sezonowego - dzisiaj przedstawiam przepis na omlet z leśnymi grzybami (z braku laku możecie zastąpić pieczarkami) w towarzystwie mozzarelli i bazylii - pychotka, mówię Wam :) 

omlet z mozzarellą

SKŁADNIKI (1 porcja - 294 kcal)
2 jajka
80 g grzybów leśnych
1 łyżka tartej bazylii
1 łyżka tartej mozzarelli
sól
pieprz
1 łyżeczka masła




PRZYGOTOWANIE
Grzyby czyścimy, kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle na małej patelni. Jajka mieszamy w kubku, przyprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy na patelnię, oprószamy posiekaną bazylią. Gdy omlet lekko się zetnie posypujemy tartą mozzarellą i przykrywamy patelnię do całkowitego ścięcia. Od razu podajemy. Smacznego :) 

omlet z pieczarkami
1 porcja  - 294 kcal
- białko - 23 g
- tłuszcze - 19 g
- węglowodany - 4,7 g
- węglowodany - 2,4 g

Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram 






1 komentarz:

  1. oooo fajny, mega fajny i pożywny :) zrobię jutro na śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń