reklama

poniedziałek, 12 września 2016

Spaghetti z pomidorami i czosnkiem

Na blogu pojawiły się już przepisy z dynią - bardziej jesienne - bo myślałam, że lato już się z nami żegna :) Na szczęście nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa - choć takich upałów się już nie spodziewałam :) Dzisiaj dla Was przepis na szybkie danie doskonałe na upały - przepis i wykonanie - tym razem ... mój Mąż - ja ograniczyłam się tylko do zrobienia zdjęć i konsumpcji :) Polecam - pychota !!!


makaron
SKŁADNIKI (na 2 porcje - 
1 porcja - 580 kcal)
200 g makaronu spaghetti
4 łyżki oliwy z oliwek
3-4 ząbki czosnku
250 g pomidorków cherry
2 łyżki posiekanej bazylii
2 łyżki startego parmezanu lub innego sera
sól
spaghetti z pomidorami
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy obrany i rozgnieciony (dłonią) czosnek. Chwilką podsmażamy, aż się zarumieni.
Wrzucamy przekrojone na połówki pomidorki. Solimy, by puściły sok. Przesmażamy 4-5 minut, na końcu dodając posiekaną bazylię.Dodajemy ugotowany makaron, który wyciągamy z garnka (bez odcedzania) np. łyżką cedzakową. Całość mieszamy i od razu podajemy. Posypujemy startym serem - możemy przyozdobić listkami bazylii. 
Smacznego :) 


łatwe spaghetti
pomidory przepisy
 1 porcja -  580 kcal
- białko - 19 g
- tłuszcze - 22 g
- węglowodany - 74 g
- błonnik - 7,8 g

Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram 

2 komentarze:

  1. Właśnie - cóż to za upały! Ale niech tak zostanie dłużej!
    Danie pyszne i pięknie podane :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też mi to pasuje :) Dziękuję i również pozdrawiam :)

      Usuń