poniedziałek, 7 listopada 2016

Sałatka z rukolą, mozzarellą i awokado

Prosta, szybka, smaczna i zdrowa sałatka :) Moc witamin, składników mineralnych i dobroczynnych kwasów omega :)

sałatka z mozzarellą
SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja - 280 kcal)
4 garście rukoli 
kulka mozzarelli (125 g)
250 g pomidorków koktajlowych
1 szt. awokado
90 g czarnych oliwek
50 g orzechów włoskich
1 łyżka oliwy z oliwek
sok z cytryny
świeżo mielony pieprz




PRZYGOTOWANIE
Rukolę myjemy, dodajemy pokrojoną na kawałki mozzarellę, przekrojone na połówki pomidorki, odsączone oliwki i posiekane orzechy. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Dodajemy do sałatki. Całość skrapiamy oliwą i oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego :) 


Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!



sałatka z oliwkami


fit sałatka


1 porcja - 280 kcal
- białka - 11,4 g
- tłuszcze - 23 g
- węglowodany - 6,7 g
- błonnik - 3,75 g

Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram

4 komentarze:

  1. Wygląda przepysznie :) Chyba już wiem co będzie dziś u nas na kolację :) Dzięki za fantastyczny i zdrowy pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię tego typu sałatki :)

    OdpowiedzUsuń