reklama

niedziela, 11 grudnia 2016

"Bosacka po polsku" - recenzja książki

Dzisiaj dzięki uprzejmości Wydawnictwa Publicat prezentuję Wam najnowszą książkę Katarzyny Bosackiej "Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".

przepisy

Autorka - ambasadorka polskiej kuchni i rodzimych produktów - przedstawia nam znane i lubiane potrawy w nowych, ciekawych odsłonach. Ponadto, jak pisze sama Bosacka - jest to kuchnia dla każdego, kto ma podstawowy sprzęt w kuchni - czyli nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Nie potrzeba wymyślnych sprzętów i składników, by przygotować proponowane potrawy! Faktycznie, przepisy są proste i łatwe do wykonania.

Książka podzielona jest na 5 części: mamy przepisy na przystawki zimne, przystawki gorące, zupy, dania główne i desery. 



Moje hity z poszczególnych działów to:

Kaszi z wędzonym łososiem - polski odpowiednik japońskiego sushi z kaszą jaglaną zamiast ryżu :)


przepisy




Pierogi z kaczką i sosem żurawinowym


książka kucharska


Krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi


przepisy


Polędwiczki z sosem śliwkowym, ziemniaki z rozmarynem, brokuły z czosnkiem 


kuchnia polska


Domowe pralinki - białe z żubrówką, krówki, śliwki w czekoladzie i trufle różane


słodkie przepisy


Prócz świetnych receptur i niebanalnych zdjęć, znajdujemy też w książce wiele porad na temat tego, jak kupować dobre, pełnowartościowe produkty spożywcze (wszak Bosacka od lat prowadzi cykl "Wiem, co jem" i "Wiem, co kupuję" i zna się na rzeczy!). 

Ponad 80 przepisów w nowoczesnych "aranżacjach" sprawia, że książka jest naprawdę warta polecenia - zwłaszcza teraz - w okresie świątecznym - możecie sprawić sobie lub bliskim naprawdę fajny prezent :) 


Tytuł:  "Bosacka po polsku"
Autor: Katarzyna Bosacka
Wydawnictwo: Publicat
Ilość stron: 168
Cena: 44,90 PLN
Oprawa: twarda


Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz