czwartek, 2 lutego 2017

Omlet z chorizo,pomidorami i fetą

Uwielbiam omlety na śniadanie - czasami w wersji na słodko - najczęściej jednak z dodatkiem warzyw, serów i ziół - omlety to naprawdę świetne danie - bo można dowolnie kombinować z dodatkami :)
Ta propozycja przypadnie do gustu miłośnikom śniadań białkowo-tłuszczowych :)

omlet
SKŁADNIKI (1 porcja - 380 kcal)
2 jajka
30 g kiełbaski chorizo 
30 g sera feta 
1/2 pomidora
1 łyżka świeżej bazylii
1 łyżeczka masła
sól, pieprz




PRZYGOTOWANIE
Chorizo kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle. Zalewamy rozbełtaną i doprawioną masą jajeczną. Wrzucamy pokrojony w kostkę ser i pomidory. Przykrywamy i smażymy ma małym ogniu do ścięcia. Przed podaniem posypujemy świeżymi ziołami.
Smacznego :) 


chorizo
śniadania białkowo-tłuszczowe




1 porcja - 380 kcal:
- białka - 27 g
- tłuszcze - 29 g
- węglowodany - 3,3 g
- błonnik - 1,1 g

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie






3 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie śniadania, szczególnie w weekend, kiedy nie trzeba się spieszyć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealny po treningu. Uwielbiam omlety, jednak te tradycyjne już trochę mi się znudziły. Chorizo, feta? Do tego dodałbym garść świeżych ziół, które pozytywnie wpływają na pracę układu pokarmowego. Idealny przepis!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki :) A świeża bazylia na omleciku leży :)
      pozdrawiam serdecznie

      Usuń