reklama

środa, 24 maja 2017

Bruschetta z truskawkami i miętą

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne bruschetty - połączenie nieoczywiste, ale zapewniam, że pyszne i orzeźwiające :) Koniecznie wypróbujecie!

Nie będzie dzisiaj proporcji - tylko składniki - sami zrobicie tyle ile będziecie chcieli zjeść :)  Ale pewna jestem, że Wam posmakuje :)

truskawki
SKŁADNIKI
pełnoziarnista bagietka (ewentualnie chleb)
oliwa z oliwek dobrej jakości
oregano
truskawki
listki mięty
otarta skórka z cytryny
świeżo mielony pieprz, sól morska


PRZYGOTOWANIE
Bagietkę kroimy wzdłuż polewamy oliwą, oprószamy oregano i zapiekamy w piekarniku - najlepiej w temp. 100-120 stopni - tak by skórka była chrupiąca, a środek dość miękki (możemy też obsmażyć na patelni :)). Truskawki kroimy w ćwiartki, doprawiamy solą i pierzem, skrapiamy oliwą i mieszamy z posiekaną miętą. Układamy na bułce i oprószmy startą skórką z cytryny. Smacznego :) I dajcie koniecznie znać, jak Wam smakowało!

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie

miętazdrowe przepisy











4 komentarze: