reklama

środa, 31 maja 2017

Steki z tuńczyka z rozmarynem i kolorowym pieprzem

Steki z tuńczyka są ostatnio wszędzie już prawie dostępne - i to świeże - nie tylko w wersji mrożonej :) 
Dzisiaj proponuję Wam przepis inspirowany recepturą Magdy Gessler - w tej wersji steki bardzo nam posmakowały :)

tuńczyk
SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja 300 kcal)
4 steki z tuńczyka - każdy po ok. 180 g (2 cm grubości)
1 łyżka suszonego rozmarynu
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 cytryny
świeżo mielony kolorowy pieprz
sól morska



PRZYGOTOWANIE
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, rozmarynem i świeżo mielonymi przyprawami.
Smarujemy steki z obu stron i odstawiamy na pół godziny do lodówki. 
Patelnię grillową/grill mocno rozgrzewamy i smażymy steki z obu stron po około 2-3 minuty.
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :) 

Magda Gessler
 1 porcja - 300 kcal
- białko - 43 g
- tłuszcze - 13 g
- węglowodany - 1,3 g
- błonnik - 1,5 g

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie


1 komentarz: