niedziela, 15 października 2017

Dyniowe ciasteczka owsiane

fit słodyczeTypowo jesienne ciasteczka - z dynią i orzechami - bardzo smaczne i zdrowe na dodatek :) Bez dodatku cukru, bez nabiału i bez glutenu - jeśli użyjecie bezglutenowych płatków. 
Zróbcie koniecznie!

SKŁADNIKI (na ok. 14 sporych sztuk można od razu podwoić składniki bo ciacha są pyszne)
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki puree dyniowego (przepis KLIK!)
1/2 banana
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki siekanych orzechów (włoskich lub laskowych)
2 łyżki pestek dyni
4 łyżki miodu lub syropu klonowego
1 łyżka płynnego oleju kokosowego



PRZYGOTOWANIE
W dwóch miskach mieszamy osobno składniki suche (płatki, cynamon, orzechy, pestki) i mokre (puree, rozgnieciony banan, miód i olej). Łączymy je razem, formujemy w dłoniach dość duże kulki, które spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut - do zrumienienia. Przekładamy na kratkę do ostudzenia :) Smacznego :) 

ciasteczka z dynią


fit ciastka


1 ciacho ma około 80 kcal :) 

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie 


3 komentarze: