środa, 11 marca 2015

Jajka faszerowane sardynkami na pomidorach

Pyszny przepis na jajka faszerowane - tym razem z sardynkami , serwowane na plasterkach pomidorów. Świetnie sprawdzą się podczas wielkanocnego śniadania czy przyjęcia.

jajkaSKŁADNIKI

5 jajek
mała puszka sardynek w oleju
mała czerwona cebula
1/2 pęczku szczypiorku
1 łyżeczka majonezu
sól
pieprz 
10 plasterków pomidora



PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na połówki. 
W miseczce rozcieramy sardynki z cebulą i żółtkami wyjętymi z jajek. Dodajemy łyżeczkę majonezu, doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisku układamy plastry pomidorów, na nich jajka napełnione farszem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i od razu podajemy. Smacznego :)


sardynki

jajka

1 komentarz: