piątek, 19 czerwca 2015

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Idealna do letniego obiadu - alternatywa dla kalafiora czy fasolki szparagowej - czyli przepis na młodą kapustkę z masłem i bułką tartą :)


kapustaSKŁADNIKI                                                     
1 mała główka młodej kapusty
2 czubate łyżki masła
3 łyżki bułki tartej
sól





PRZYGOTOWANIE
Kapustę myjemy i obieramy z pierwszych liści. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 25-30 minut. Masło roztapiamy w garnuszku i mieszamy z bułką tartą. Kapustę odcedzamy, kroimy w plastry i polewamy bułką tartą z masłem. Smacznego :)

kapustka z masłem i bułką tartą

 

8 komentarzy:

  1. Ciekawe jak smakuje? Nigdy nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń
  2. A jak z kalorycznoscia? Bułka tarta, masło hmm...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 100 g kapusty to tylko 29 kcal, więc mimo dodatku masła i bułki bardzo kaloryczne nie jest :)

      Usuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny przepis polecę go mojej mamie,która kapustę może jeść codziennie

    --------------------------------------

    http://bit.ly/2eq7X30

    OdpowiedzUsuń