piątek, 19 lutego 2016

Sałatka z rukolą i pieczonym indykiem

Pyszna, pożywna sałatka z serii do pudełka (i nie tylko :)) - do pracy/szkoły :)

SKŁADNIKI (dla 1 osoby - około 335 kcal)
sałatka z awokado100 g pieczonego indyka
1 duża garść rukoli (lub innej ulubionej sałaty)
30 g sera feta
1/4 awokado
3 plastry suszonych pomidorów w oleju
sok z cytryny
świeżo mielony pieprz


PRZYGOTOWANIE
Pieczonego indyka (może być kurczak) kroimy w kostkę. Mieszamy z umytą i osuszoną rukolą.
Dodajemy pokrojone w kostkę i skropione cytryną awokado. Suszone pomidory siekamy i dodajemy do sałatki wraz z łyżeczką zalewy. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego :)

Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!

sałatka z fetą

1 komentarz: