poniedziałek, 18 kwietnia 2016

Bagietka z pastą z fety i pomidorów

Pyszna śniadaniowa propozycja -pełnoziarnista bagietka z pastą pomidorową z fetą 
i bazylią. Aromatyczne i zdrowe śniadanie :)

pasta do kanapekSKŁADNIKI 
1 pełnoziarnista bagietka 
180 g sera feta
1 puszka pomidorów krojonych
(mogą być też świeże pomidory,
ale o tej porze roku preferuję jeszcze te z puszki)
1/2 pęczka bazylii
pieprz
oliwa z oliwek
suszone oregano

PRZYGOTOWANIE 
Bagietkę kroimy w plasterki, skrapiamy oliwą, posypujemy oregano i zapiekamy przez 10 minut (w 180 stopniach). Pomidory odsączamy z zalewy i miksujemy z fetą i bazylią  (cześć możemy zostawić do ozdobienia). Doprawiamy pieprzem. Smarujemy kromeczki pastą i kładziemy listki bazylii. Smacznego :) 

Szukasz blendera ręcznego?  - TUTAJ - KLIK! duży wybór!

pasta z fety

pasta

pasta z fetą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz