środa, 27 kwietnia 2016

Omlet z pomidorkami, fetą i bazylią

Wiecie już dobrze, że omlety to jedne z moich ulubionych śniadań :)
Tym razem wersja z pomidorkami koktajlowymi, serem feta i świeżą bazylią. 
Omlet jest pyszny i pachnący - i dietetyczny :)

omlet 
SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 268 kcal)
2 jajka
garść pomidorków koktajlowych (80 g) 
30 g sera feta
łyżka posiekanej bazylii
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
pieprz
1 łyżeczka masła


PRZYGOTOWANIE
omlet z bazyliąJajka roztrzepujemy, doprawiamy pieprzem i bazylią. Fetę kroimy w kostkę, pomidorki przekrawamy na połówki, listki bazylii siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wylewamy jajka, wrzucamy ser, zioła i pomidory. Gdy omlet się lekko zetnie przykrywamy i smażymy (na średnim ogniu) - aż będzie gotowy :) 
Smacznego!



dietetyczny omletfit
Porcja - 268 kcal,
- białko - 18,5 g
- tłuszcze - 20,3 g
- węglowodany - 3,9 g
- błonnik - 1 g

Zapraszam na Instagram oraz funpage na FB



 ,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz