piątek, 12 maja 2017

Sałatka ze szparagami, jajkiem i szynką parmeńską

Pyszna sałatka ze szparagami, jajkiem, szynką, pomidorkami i rukolą - doskonała propozycja na śniadanie, lunch lub kolację - bardzo Wam polecam, jeśli lubicie takie smaki :)

SKŁADNIKI (na 1 porcję - 250 kcal)
sałatka5 sztuk zielonych szparagów
1 duża garść rukoli
1 garść pomidorków koktajlowych (100 g)
1 jajko ugotowane na twardo
3 plasterki szynki parmeńskiej
1 łyżeczka oliwy z oliwek 
świeżo mielony pieprz 

PRZYGOTOWANIE
Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce. Kroimy na kilka części i przesmażamy 3-4 minuty na oliwie (bez główek, które dodajemy na ostatnią minutę). Studzimy. Wykładamy rukolę, ćwiartki jajka, połówki pomidorków i pokrojoną w paski szynkę. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Opcjonalnie możemy posypać sałatkę łyżką startego parmezanu. Smacznego!


Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK!



przepisy ze szparagami

 

1 porcja sałatki - 250 kcal (z parmezanem - 280 kcal)
- białko - 20 g (24 g)
- tłuszcze - 14,5 g (17 g)
- węglowodany - 7 g
- błonnik - 4 g 

Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie



2 komentarze: