środa, 25 września 2019

Puszysty omlet z figą i kozim serem

Omlet w wersji jesiennej - figa i serek kozi to super duet - więc koniecznie wypróbujcie :)  Dla fanów śniadań białkowo-tłuszczowych!

SKŁADNIKI (1 porcja - 263 kcal)
omlet2 jajka 
1-2 figi
1 łyżka serka koziego do smarowania
1 łyżeczka syropu klonowego
sól, pieprz 
1 łyżeczka masła/oleju do smażenia

PRZYGOTOWANIE
Jajka roztrzepujemy przy pomocy rózgi - omlet będzie dzięki temu puszysty.
Doprawiamy solą i pieprzem. Na małej patelni rozpuszczamy masło i wylewamy masę. 
Smażymy do ścięcia - możemy na chwilę obrócić na drugą stronę. Figi kroimy w plasterki.
Usmażony omlet przekładamy na talerz, smarujemy połówkę serkiem, układamy figi i polewamy syropem klonowym. Składamy na pół i podajemy. Smacznego!

omlet z figą
1 omlet - 263 kcal:
- białko - 14 g
- tłuszcze  - 19 g
- węglowodany - 10 g


Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie 
Możecie też dołączyć do grupy Kuchenne FIT Rewelacje, gdzie znajdziecie mnóstwo inspiracji na zdrowe jedzonko :)  

śniadanie białkowo-tłuszczowe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz