tag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post6605290243549061104..comments2024-03-09T20:44:38.025+01:00Comments on Moje Kuchenne Rewelacje : Pavlova - tort bezowy - z owocami i kremem mascarponeMałgorzata Chylahttp://www.blogger.com/profile/18318247345829566271noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-1780113735176281922016-06-13T21:33:47.061+02:002016-06-13T21:33:47.061+02:00Można :) Można :) Małgorzata Chylahttps://www.blogger.com/profile/18318247345829566271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-89012002388298791772016-06-13T21:17:46.180+02:002016-06-13T21:17:46.180+02:00można zrobić też krem z ricottymożna zrobić też krem z ricottyOlahttps://www.blogger.com/profile/15166381439320471852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-36925031124715919302016-06-03T15:24:34.409+02:002016-06-03T15:24:34.409+02:00Zapewniam obie Panie, że moja Pavlova w takich pro...Zapewniam obie Panie, że moja Pavlova w takich proporcjach jest przepyszna - lekko ciągnąca się w środku, nie musi być też śnieżnobiała - nigdzie nie jest napisane, że taka ma być:) Mąki jest w sam raz - na 8 białek 2 łyzeczki - więc na 4 - jedna :) Każdy ma swoją wypróbowaną recepturę - gdyby nie była dobra - nie umieściła bym jej tutaj :) Polecam założyć blog i dzielić się swoimi przepisami :) pozdrawiam Małgorzata Chylahttps://www.blogger.com/profile/18318247345829566271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-4539758393334054832016-06-03T13:26:57.693+02:002016-06-03T13:26:57.693+02:00Ja tez zawsze pol godziny 120 st a potem 2.5 h w 1...Ja tez zawsze pol godziny 120 st a potem 2.5 h w 100st...jezeli chodzi o make to uwazam ze jest jej troszke za duzo...ja daje 2 lyzeczki na 8 bialek plus lyzeczka octu winnego i 440 g cukru...beza zawsze wychodzi idealna...pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-31412529729554829962016-05-28T06:13:07.104+02:002016-05-28T06:13:07.104+02:00Trochę za wysoka temperatura suszenia- dlatego bez...Trochę za wysoka temperatura suszenia- dlatego beza zciemniała. Ja zawsze na pol godziny wkładam na 120*, a poźniej suszy sie 2,5h w 100* i wychodzi śnieżnobiała. Dodatkowo w prawdziwej bezie nie powinno być żadnej mąki, jeśli są dobre proporcje cukru do białek- wyjdzie na 100%. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02715358991957043378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-75596333842870916302016-05-19T18:34:49.458+02:002016-05-19T18:34:49.458+02:00Paula, tu nie ma niczego do uczenia - po prostu ub...Paula, tu nie ma niczego do uczenia - po prostu ubijasz, pieczesz - wyjdzie na pewno :) pozdrawiamMałgorzata Chylahttps://www.blogger.com/profile/18318247345829566271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-33168458567153915102016-05-19T18:18:36.855+02:002016-05-19T18:18:36.855+02:00Muszę się w końcu nauczyć robić bezę, ostatnio jad...Muszę się w końcu nauczyć robić bezę, ostatnio jadłam podobną pavlovą i po prostu niebo w gębie. A taka beza z samymi owocami to bardzo ciekawy pomysł :)<br />pozdrawiam, nielubiezmywania.blogspot.comPaulahttps://www.blogger.com/profile/11579655311690588337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-17266507497530950252016-05-19T09:06:02.022+02:002016-05-19T09:06:02.022+02:00Prawda? :) Prawda? :) Małgorzata Chylahttps://www.blogger.com/profile/18318247345829566271noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1099437546706361113.post-67167307625009879002016-05-19T08:40:05.738+02:002016-05-19T08:40:05.738+02:00Pavlova zawsze robi wrażenie ;)Pavlova zawsze robi wrażenie ;)http://cynamon.net.plhttp://cynamon.net.plnoreply@blogger.com