reklama

środa, 29 lipca 2015

Grillowana cukinia z czosnkowym dipem

Jak już pewnie wiecie cukinia to moje ulubione letnie warzywo - na blogu jest wiele przepisów z jej wykorzystaniem. Dzisiaj chyba najprostszy przepis - cukinia grillowana podawana z dipem czosnkowym. Polecam jako pyszną, niskokaloryczną przekąskę :)

SKŁADNIKI
cukinia1 średnia cukinia (około 200g)
2 łyżki pikantnej oliwy
(lub zwykła oliwa+szczypta chili)
3 łyżki greckiego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
kilka listków mięty
świeżo mielony pieprz
sól morska  

PRZYGOTOWANIE
cukinia przepisyCukinię przekrawamyy na pół, po czym kroimy w dość grube słupki. Solimy i skrapiamy oliwą.
Grillujemy na złoto. Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanymi listkami mięty i zmielonym pieprzem. Cukinię maczamy w dipie i pałaszujemy ze smakiem.
Smacznego :)



dip czosnkowy
cuknia z dipem 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz